Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ Χαλκιδική: Νέα αστυνομική επέμβαση, συνεχείς προσαγωγές και χρήση χημικών εναντίον των κατοίκων .


Στο πόδι είναι η Ιερισσός και ηΜεγάλη Παναγιά, καθώς οι κάτοικοι αντιδρούν στηναστυνομική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης και το όργιοαυταρχισμού με εφόδους της αστυνομίας σε σπίτια.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, η αστυνομία έχει συλλάβει 5 κατοίκους της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς, ανάμεσά τους και μια 15χρονη μαθήτρια, για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, 3 κάτοικοι της περιοχής αγνοούνται από χθες, όταν προσήχθησαν από την αστυνομία, στο πλαίσιο των καθημερινών τρομοκρατικών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι βγήκαν στο δρόμο αντιδρώντας στις νέες συλλήψεις κατοίκων. Από την πλευρά τους, οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών, με τους κατοίκους να υποστηρίζουν ότι πολλά έχουν πέσει ακόμα και μέσα σε σχολείο, οι μαθητές του οποίου διαμαρτύρονταν στο προαύλιο για την αστυνομική επέμβαση.
Οι κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές προκειμένου να διαλύσουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα των δακρυγόνων και να προστατευτούν από τα ΜΑΤ.
ΚΚΕ: Στόχος της κυβέρνησης είναι με την ωμή και μαζική τρομοκρατία να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της περιοχής
Σε ανακοίνωσή του για το όργιο τρομοκρατίας και την εισβολή των ΜΑΤ στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το όργιο αυταρχισμού που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος του λαού και της νεολαίας της Ιερισσού στη Χαλκιδική, με πρόσχημα την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Από το πρωί σήμερα, διμοιρίες των ΜΑΤ εισβάλλουν σε σπίτια και σχολεία και επιχειρούν να κάνουν έρευνες και συλλήψεις, ενώ κάνουν και χρήση χημικών, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και μικρούς μαθητές. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι με την ωμή και μαζική τρομοκρατία να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της περιοχής.
Να σταματήσουν τώρα οι εισβολές των ΜΑΤ και η τρομοκρατία. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να καταδικάσουν τη συγκυβέρνηση και να απορρίψουν τις συκοφαντίες και τα ψέματα που χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει τη βάρβαρη πολιτική και τη δράση της».
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Ιερισσό
Αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, θα βρεθεί το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ιερισσό Χαλκιδικής, όπου από το πρωί εξελίσσεται το όργιο αυταρχισμού της κυβέρνησης, για να εκφράσει τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους κατοίκους της περιοχής που αγωνίζονται.
Το μαύρο άσπρο επιχείρησε να παρουσιάσει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος
Μιλώντας στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, επιχείρησε να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο, κάνοντας λόγο για απόπειρα των κατοίκων να αποκλείσουν την πρόσβαση στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προσπάθησαν να κάνουν έρευνα για την τρομοκρατική - όπως την χαρακτήρισε - επίθεση. Ο αναπληρωτής υπουργός, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το όργιο αστυνομικού αυταρχισμού, ισχυρίστηκε ότι πρώτοι οι κάτοικοι άναψαν φωτιές και για αυτό οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη - όπως είπε - χρήση χημικών.

πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου