Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Ο λαός της Βενεζουέλας στηρίζει Maduro στις εκλογές του Απρίλη (+FOTOS, VIDEO)." Τσάβες για πάντα. Ο Μαδούρο πρόεδρος¨
Ο υποψήφιος της Μπολιβαριανής Επανάστασης, Nicolas Maduro, παρέδωσε σήμερα Δευτέρα το Πατριωτικό σχέδιο για τη χώρα για τα επόμενα έτη και επισημοποίησε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Απριλίου.

Ζήτησε από τον Θεό, από τον Απελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ και  από τον διοικητή Ούγκο Τσάβες "δύναμη και σοφία" για να συνεχίσει τη μάχη για την χώρα.
Το σχέδιο Patria (Πατρίδα) για την περίοδο 2013-2019, το οποίο επιδιώκει την εμβάθυνση του σοσιαλισμού στη χώρα, βασίζεται σε πέντε στόχους.

Ο πρώτος είναι να υπερασπιστεί, να επεκτείνει και να εδραιώσει το πιο πολύτιμο πράγμα που έχει η Βενεζουέλα και έχει ανακαταλάβει μετά από 200 χρόνια: Την Εθνική της Ανεξαρτησία.

Ο δεύτερος είναι να συνεχίσει να οικοδομεί τον Μπολιβαριανό Σοσιαλισμό στη Βενεζουέλα, ως εναλλακτική λύση στο άγριο ​​μοντέλο του καπιταλισμού και ως εκ τούτου να εξασφαλίσει μεγαλύτερο ποσό κοινωνικής ασφάλισης, μεγαλύτερο ποσό πολιτικής σταθερότητας και γενικά μεγαλύτερη ευτυχία για τον λαό.

Ως τρίτο στόχο, το σχέδιο επιδιώκει να μετατρέψει τη Βενεζουέλα σε μια δύναμη κοινωνική, οικονομική και πολιτική εξουσία.

"Συμβολή στην ανάπτυξη μιας νέας διεθνούς γεωπολιτικής σημασίας θέση με συμβολή και των υπολοίπων κρατών της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής με σκοπό την προσπάθεια για ισορροπία του σύμπαντος και εξασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης" είναι ο τέταρτος στόχος του σχεδίου. Και αν μη τι άλλο το πέμπτο είναι να συμβάλει στη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη και τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Ο Maduro κάλεσε την αντιπολίτευση να "διορθώσει το μίσος της, το οποίο οδηγεί μόνο στον δρόμο της αντιπαράθεσης και της ήττας".

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το πρωί στην πλατεία Ντιέγκο Ιμπάρρα (στο κέντρο της πόλης του Καράκας), για να δείξει την υποστήριξη και την πρόθεση ψήφου του στον Maduro. Χαρακτηριστικά, ανταποκριτής του Telesur στη Βενεζουέλα ανέφερε ότι "η πλατεία είναι γεμάτη από οπαδούς του διοικητή Τσάβες (...) που με συνθήματα και άσματα, παρά τον πόνο, δείχνουν την υποστήριξη τους στη Μπολιβαριανή Επανάσταση και στον Maduro, διότι αυτή ήταν η γραμμή που άφησε ο πρόεδρος Τσάβες πριν πεθάνει".

Στις 8 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της τελευταίας ομιλίας του προς το έθνος ο Πρόεδρος διοικητής Τσάβες ήταν σαφής στο μήνυμά του, άφησε στον λαό τις στρατηγικές και πολιτικές που θα πρέπει να συνεχίσουν σε περίπτωση απουσίας του, ένας εκ των οποίων ήταν να υποστηρίξει έναν και μόνο υποψήφιο, τον Nicolas Maduro, σε περίπτωση πιθανών εκλογών και να τον εκλέξει ως Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Έτσι, οι άνθρωποι ήδη άρχισαν να κάνουν πράξη τα όσο τους υπέδειξε ο Πρόεδρος τους αποδεικνύοντας εξ' αρχής και έμπρακτα την αμέριστη υποστήριξή τους στον Maduro, τον άνθρωπο που μέσα σε λίγες εβδομάδες, θα αναλάβει τα ηνία της χώρας και της Μπολιβαριανής Επανάστασης που ο λαός έχτισε μαζί με τον Τσάβες.


"Κομαντάντε σου το ορκίζομαι ότι η ψήφος μου είναι για τον Μαδούρο.
Όλοι είμαστε Τσάβες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου