Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Διάλογος 5 ωρών μεταξύ Φιντέλ Κάστρο & Νικολάς Μαδούρο.


Ο Νικολάς Μαδούρο, Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, συναντήθηκε το Σάββατο και μίλησε για πέντε ώρες με τον ιστορικό ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο.

Στη συνομιλία τους έκαναν ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και συνέχισαν την συζήτηση τους ενθυμούμενοι τον πρόσφατα αποβιώσαντα Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες.

"Σήμερα πέρασα πέντε ώρες μιλώντας με τον Φιντέλ και θυμηθήκαμε τον Τσάβες που έχτισε αυτή τη σύνδεση, η οποία είναι πολλά περισσότερα πέρα από μια στρατηγική συμμαχία, είναι μια σχέση αδελφική", είπε ο Μαδούρο στους δημοσιογράφους.


Δήλωσε, επίσης, ότι ο Φιντέλ Κάστρο έχει υπερασπιστεί μεγάλους σκοπούς της ανθρωπότητας τα τελευταία 70 χρόνια και έτσι θεωρείται σημαντικά αήττητος στη Λατινική Αμερική και επικύρωσε το ενδιαφέρον της χώρας του στο να ενισχύσει και να επεκτείνει τους δεσμούς με την πατρίδα του Μαρτί, την Κούβα.


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, επιπλέον, παρακολούθησε αφιέρωμα στον Χοσέ Μαρτί, και κατάθεσε στεφάνι στο μνημείου του, στην Πλατεία της Επανάστασης, συνοδευόμενος από διάφορα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου.granma.cubaweb.cu via sierra maestra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου